HLEDE.net

...because open source matters

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner
Home Dobrobit životinja Dobrobit djece - izazov

Dobrobit djece - izazov

Od anonimnog blogera sam dobio lijepi/zanimljivi komentar na prethodni post.


>Mislim da se mi još uvijek moramo
>na prvom mjestu baviti sa
>dobrobiti naše djece (što svi
>shvate tek kad dobiju djecu),
>a onda će i ostalo doći...


Pa ću se nadovezati na to. Naime da, bez dvojbe se s time slažem. Dijete koje je odraslo u zdravom okruženju gotovo redovito ima jednako zdrav stav prema okolini i životinjama.
No, osim odrastanja u 'zdravom' okruženju važno je imati i kvalitetno obrazovanje. Zar ne? A pogledajte još jedan citat koji sam našao u Ekonomskom memorandumu za Hrvatsku koji je izdala Svjetska banka :
Hrvatski obrazovni sustav stremi k ranoj i uskoj specijalizaciji koja može onemogućiti razvoj temeljnih znanja za polaznike u 'primijenjenim' ili strukovnim školama. Ta politika se treba preispitati. Ona je neusklađena s obrazovanjem koje se pretpostavlja u suvremenoj ekonomiji; općenito obrazovanje na početku s specijalizacijom rezerviranom za više stupnjeve obrazovanja.

To su dosta oštre riječi; zar ne?
No nije to sve.
Štoviše, kažu da ni odraslim Hrvatima nije lako. Naime
'… samo 37 posto hrvatskih zaposlenika (za razliku od 61% u zemljama članicama OECD.org) može očekivati da će imati kompetencije koje odgovaraju suvremenom radnom okruženju.''

Hm…
Znači li to da samo 37% doktora, 37% nastavnika ili 37% stručnjaka za dobrobit životinja ima kompetencije koje odgovaraju suvremenom radnom okruženju?

Ako je to istina… pred nama stoji puno izazova :)!