HLEDE.net

...because open source matters

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner
Home E-obrazovanje Faza profesionalnog razvoja

Faza profesionalnog razvoja

Čini mi se da su fakulteti s engleskog govornog područja ozbiljno shvatili izraz 'globalno prepoznatljiva kvaliteta obrazovanja'. Bit će da je to stoga što je tržište znanja na engleskom jeziku već dugo vremena vrlo mobilno i konkurentno.
Vjerojatno…

Kvaliteta? No, nećemo sada o razlozima. Pozabavimo se dokazom/primjerom globalno prepoznatljive kvalitete obrazovanja:
Royal College of Veterinary Surgeons je svim studentima završne godine studija kao obavezu postavio završeno 'Fazu profesionalnog razvoja'. Čudno zvuči, zar ne? Kakav profesionalni razvoj veterinarima treba; diploma i staž i…
Ma ne, Faza profesionalnog razvoja je online sustav koji omogućava bilježenje, pretraživanje i izmjenu kliničkih iskustava novopečenih veterinara tijekom prve godine rada. Glavni cilj Faze profesionalnog razvoja je na profesionalan i kontroliran način novopečenim veterinarima servirati vještine koje trebaju steći tijekom prve godine rada. I naravno, treba pratiti razvoj i u skladu s potrebama svakog veterinara, pružiti mu podršku.

Svrha. Iako su diplomanti Royal College of Veterinary Surgeons vrlo dobro obrazovani veterinary, Faza profesionalnog razvoja će bitno smanjiti stres koji svi 'novajlije' prolaze, povećati kvalitetu rada i bitno olakšati savladavanje novih vještina. I da, priviknut će veterinare na sustav cijeloživotnog obrazovanja koji isti Koledž razvija.

Sve to zvuči prilično fantastično (znanstveno fantastično). Svaka čast!

No što je s nama? Kako stvari stoje izgleda sa se tako što nigdje u našoj regiji još ni ne planira, stoga se kao jedna od izglednih varijanti nudi ideja korištenja sustava koji su stručnjaci s Royal College of Veterinary Surgeons napravili.
Ili ćemo napraviti nešto bolje?